erikb

Prev Next WHATEVER WHATEVER
Risken minskar med varje nytt positivt fall (in Swedish only) this [2006-03-03]

Idag konstaterades, något oväntat, det första fallet av BSE i Sverige. Troligen bar de döda fåglar som hittats i Oskarshamn på H5N1. Trots att man ska se till vetenskapliga fakta och bedöma risken för vad den faktiskt är, så kan jag inte annat än förvånas över inställningen och rapporteringen. Ljuger de rakt upp och ner, eller är det något som vi oroliga helt missat?

Köttproducenterna säger att det här var branschen beredd på hela tiden, och att egentligen är all risk "helt försumbar". Det är stora ord, helt försumbar. I en 'analys' i Svenskan läser jag att bara för att fågelviruset finns här och att galna kosjukan dök upp när alla trodde den var borta, så har risken knappast ökat. Hur tänker man då? Om din granne får BSE, har risken ökat eller minskat?

Med samma logik verkar det enda riktigt säkra beteendet vara att äta massor med kött från BSE-kor och ha grillfest på samtliga döda fåglar man hittar i skogen. Ju närmare oss, desto fler försäkringar om att allt är som det ska vara. Jag får inte ihop det.

Prev Next