erikb

Prev Next WHATEVER WHATEVER
Knådfritt bröd (in Swedish only) this [2006-11-20]

Kärlek, mat och folköl skrev om knådfritt bröd. Lisa kommenterade att det nog bara går göra sånt bröd på vetemjöl (=illa för en gammal kropp). Jag provade att blanda in nära 50% dinkel, resten vetemjöl special. Resultatet blev lite grövre och känns aningen rustikt. Det blev också något kompakt - jag hade nog dålig fart på jäsningen misstänker jag.

Knappt hoprörd deg, inte så lös som jag trodde.

http://www.flickr.com/photo_zoom.gne?id=301795562&size=m

På med lock, vänta i 16 timmar.

Fluffig deg, ojämn yta och mycket luftig.

Direkt från ugnen. 30 med lock, 30 minuter utan. Jag höjde värmen lite på slutet.

Jag hade tokmycket mjöl runt degen för att den skulle gå hantera. Det är ju mindre bra efter gräddning... mjöl överallt som jag fick knacka loss från brödet.

Seg och bra yta. Mycket god samma dag. Ganska god dagen efter.

Slutsats: en enkelt sätt att fixa färskt bröd til helgens frukost. Med lite träning så kan man minimera insatsen till några få minuters arbete.

Prev Next