erikb

Prev Next WHATEVER WHATEVER
Sausage making course this [2009-11-17]

Tio vänner och vänners vänner samlades Taylors and Jones i Stockholm för att lärs oss lite mer om hur man gör korv. Det gick ganska bra, och här följer bildbeviset.

Först mäter man upp kryddor.
Making sausage

Sedan tillsätter man kryddor och ströbröd till sitt kött.
Making sausage

Man blandar för hand till man är nöjd. Vi ser An, den mänskliga blandningsmaskinen knåda på.
Making sausage

Sluta knåda när den går ihop såhär.
Making sausage

"Fredrik, man fyller upp sin korvsmet ungefär hit upp".
Making sausage

Att rulla på fjälster... jag ska inte göra någon som helst liknelse här.
Making sausage

Sparka igång maskinen och den matar på.
Making sausage

"Eva, släpp på i lagom takt".
Making sausage

Matningen kräver full koncentration. Alla som matade blev knäpptysta och fokuserade.
Making sausage

Sedan tar man fram alla sina kunskaper i virkning och flätning, och vips har man en länk korvar. Om det ser så här bra ut, så beror det på att Stefan fuskat: han föddes i Tyskland.
Making sausage

Sedan återstår bara att prova om det blev bra eller inte. Jag tycker vi fick godkänt!
Making sausage

Det var avslappnat och kul, och jag kan rekommendera detta för den matintresserade eller för en enkel företagsaktivitet. Det tar 3 timmar och man kan dricka (BYO) öl under hela aktiviteten. 600 kronor per person och man går hem med ett par kilo korv till motsvarande värde. Dvs, det hela betalar sig självt.

Prev Next